G.A.3.1.1.1.4 Fastsættelse af afdragsordninger, når restancen vedrører bøder m.v.
Indhold
Dette afsnit omhandler de regler, der gælder, når RIM skal fastsætte afdragsordninger, hvor restancen stammer fra bøder.
Afsnittet indeholder:
- Hvilke bøder er omfattet?
- Regel
- Lavindkomstgruppen.
Hvilke bøder m.v. er omfattet?
Der gælder særlige regler for inddrivelse af visse idømte og vedtagne bøder. Reglerne findes i inddrivelsesbekendtgørelsens kapitel 9.
Der er tale om
- bøder som det efter lovgivningen påhviler politiet at opkræve
- idømte og vedtagne bøder, konfiskationsbeløb, sagsomkostninger mv., som overtages til fuldbyrdelse i Danmark efter bestemmelser i
- kriminallov for Grønland
- lov om samarbejde med Finland, Island, Norge og Sverige angående fuldbyrdelse af straf og
- lov om fuldbyrdelse af visse strafferetlige afgørelser i Den Europæiske Union.
Se inddrivelsesbekendtgørelsens § 29.
Regel
RIM kan indgå afdragsordninger med skyldneren eller give henstand med betalingen efter kapitel 3 og 4 i inddrivelsesbekendtgørelsen, når restancen stammer fra den særlige type bøder, der er beskrevet ovenfor. Se § 31, stk. 1 i inddrivelsesbekendtgørelsen.
Når skyldneren betaler af på bøde- eller konfiskationsbeløb eller sagsomkostninger, gælder der en lovbestemt dækningsrækkefølge:
- Først skal de indbetalte afdrag afskrives på bøder i den rækkefølge, de er idømt eller vedtaget
- Dernæst på konfiskationsbeløb og
- Til sidst på sagsomkostninger.
Skyldneren kan dog altid kræve, at et indbetalt beløb anvendes til fuld indfrielse af en bestemt gældspost. Se inddrivelsesbekendtgørelsens § 32 stk. 1 og 2.
Hvis skyldner ikke betaler blot et enkelt afdrag, medfører det, at hele det resterende beløb straks er forfaldent til betaling. Se inddrivelsesbekendtgørelsens § 32, stk.3.
Lavindkomstgruppen
Hvis skyldners nettoindkomst er mindre end 105.900 kr. (sats for 2013, jf. SKM2012.704.SKAT), fastsætter RIM afdragsordninger vedrørende bøder m.v. enten under hensynstagen til gældens størrelse eller på baggrund af en konkret betalingsevnevurdering efter regler i kapitel 6. Se inddrivelsesbekendtgørelsens § 31, stk. 2.
Læs også:




I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.





,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil