A.C.3.4.1 Sådan opstår en sag til vurdering af muligt strafansvar
Indhold
Dette afsnit beskriver, hvordan en ansættelsessag oversendes fra en indsats- eller kundeserviceafdeling til SKATs straffesagsenheder.
Afsnittet indeholder:
- Oversendelse af sag til vurdering af muligt strafansvar
- Underretning om oversendelse af sag til vurdering af muligt strafansvar.
Oversendelse af sag til vurdering af muligt strafansvar
Hvis en indsats- eller kundeservicemedarbejder har grundlag for at formode, at en skatteyder kan have overtrådt told-, skatte- eller afgiftslovgivningen, skal der tages stilling til, om der skal gøres strafansvar gældende.
Når indsats- eller kundeservicemedarbejderen har behandlet spørgsmålet om ændring af en afgifts- eller skatteansættelse og truffet afgørelse om en ændring, kan sagen oversendes til SKATs straffesagsenheder, som herefter foretager den strafferetlige vurdering.
Denne funktionsadskillelse af ansættelsessagen og straffesagen er en parallel til det grundlæggende retssikkerhedsmæssige princip i strafferetsplejen om, at den der varetager efterforskningen ikke også afgør skyldsspørgsmålet.
Underretning om oversendelse af sag til vurdering af muligt strafansvar
>
Som udgangspunkt skal skatteyderen orienteres om, at sagen efter klagefristens udløb vil blive oversendt til vurdering af et muligt strafansvar. Orienteringen kan gives i forslag til afgørelse eller i afgørelsen.
Der kan være særlige forhold, som kan begrunde, at skatteyderen ikke orienteres om, at sagen efterfølgende vil blive sendt til ansvarsvurdering, fx hvor det vil forringe politiets senere muligheder for efterforskning. Som eksempel kan nævnes sager, hvor der er en tydelig indikation af, at en direktør i et selskab er stråmand. Hvis selskabet eller direktøren orienteres om, at sagen vil blive sendt til ansvarsvurdering, må det formodes, at eventuelle "bagmænd" vil bruge oplysningen til at bortskaffe beviser for deres egen rolle.
<
Læs også:




I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.





,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil