Til forside
tax.dk - skat og afgift
Ligningsvejledningen 2012-2
<< indholdsfortegnelse >>

D.E.30 Indonesien

Bekendtgørelse nr. 14 af 30. januar 1987 af DBO af 28. december 1985. DBO`en har virkning fra 1. januar 1987.

Indholdsfortegnelse:

Artikel 1: Personer, der er omfattet af DBO`en.

Artikel 2: Skatter, der er omfattet af DBO`en.

Artikel 3: Almindelige definitioner.

Artikel 4: Skattemæssigt hjemsted.

Artikel 5: Fast driftssted.

Artikel 6: Indkomst af fast ejendom.

Artikel 7: Fortjeneste ved erhvervsvirksomhed.

Artikel 8: Skibs- og luftfart.

Artikel 9: Indbyrdes forbundne foretagender.

Artikel 10: Udbytte.

Artikel 11: Renter.

Artikel 12: Royalties.

Artikel 13: Kapitalgevinster.

Artikel 14: Frit erhverv.

Artikel 15: Personligt arbejde i tjenesteforhold.

Artikel 16: Bestyrelseshonorar.

Artikel 17: Kunstnere og sportsfolk.

Artikel 18: Pensioner, sociale sikringsydelser, livrenter og underholdsbidrag.

Artikel 19: Offentlige hverv.

Artikel 20: Studerende.

Artikel 21: Lærere og forskere.

Artikel 22: Andre indkomster.

Artikel 23: Ophævelse af dobbeltbeskatning.

Artikel 24: Ikke-diskriminering.

Artikel 25: Fremgangsmåde ved indgåelse af gensidig aftale.

Artikel 26: Udveksling af oplysninger.

Artikel 27: Personer ansat ved diplomatiske og konsulære repræsentationer.

Artikel 28: Territorial udvidelse.

Artikel 29: Ikrafttræden.

Artikel 30: Opsigelse.

Særlige bemærkninger - afvigelser fra OECD-modellen og praksis:

Artikel 3Begge staters kontinentalsokkel er omfattet.

Artikel 4Ved fastlæggelse af skattemæssigt hjemsted anvendes ikke statsborgerskab.

Artikel 5Ifølge en protokol til DBO`en foreligger der fast driftssted ved virksomhed, der består i forundersøgelser eller efterforskning efter kulbrinter, som udøves med skibe, borerigge og installationer.

Ved bygge- og anlægsarbejder foreligger der fast driftssted efter 6 måneder. Samle- og monteringsarbejde, der udføres af en hovedentreprenør, medfører fast driftssted efter 3 måneder.

Ved tjenesteydelser af rådgivende karakter foreligger der fast driftssted, hvis disse ydelser leveres i en eller flere perioder, der tilsammen overstiger 3 måneder, inden for en 12-måneders periode.

Et forsikringsselskab har altid fast driftssted i den anden stat, hvis det opkræver præmier dér eller forsikrer risici dér.

Artikel 10I moder-datterselskabsforhold har kildestaten beskatningsretten med 10 pct. I alle andre tilfælde har kildestaten beskatningsretten med 20 pct.

I tilfælde, hvor et dansk selskab har et fast driftssted i Indonesien, kan der udover selskabsskatten pålægges en skat, som ikke må overstige 15 pct. Denne bestemmelse finder dog ikke anvendelse på kontrakter, som vedrører olie- og gassektoren eller anden minedriftssektor, når kontrakten er indgået 31. december 1983 eller tidligere.

Artikel 11Når renter betales til regeringen i den anden stat eller visse bestemt angivne offentlige institutioner, opkræves der ikke skat i kildestaten.

Artikel 12Kildestaten har beskatningsretten til royalty med 15 pct.

Artikel 14Kildestaten har beskatningsretten til indkomst ved frit erhverv, hvis opholdet udgør eller overstiger 91 dage inden for en 12-måneders periode.

Artikel 18Kildelandet har beskatningsretten til pensioner, både private og offentlige, sociale sikringsydelser og livrenter.

Underholdsbidrag har bopælslandet derimod beskatningsretten til.

Artikel 19Vederlag til offentligt ansatte kunstnere og sportsfolk er omfattet af bestemmelserne i denne artikel og ikke af artikel 17.

Artikel 20Vederlag for udførelse af arbejde i opholdsstaten, der har forbindelse med studiet, eller som er nødvendige for underholdet, beskattes ikke i opholdsstaten.

For indkomståret 2011 udgør beløbet 42.900 kr. Studerende, der har påbegyndt studieophold i Danmark før 1. januar 2011, er berettiget til fortsat at anvende fradraget for 2010, 71.000 kr., så længe betingelserne herfor er opfyldt.

Fradraget gives i personlig indkomst optjent under studieopholdet før beregning af arbejdsmarkedsbidrag og kan ikke være større end denne indkomst. Fradraget reduceres med beløb, der modtages til den studerendes underhold, undervisning og uddannelse, og som ikke beskattes her. Fradraget reduceres endvidere med skattefrie stipendier, men derimod ikke med skattepligtige stipendier, der modtages fra Danmark. Hvis der tages fradrag efter rejsereglerne i ligningsloven § 9 A, modregnes det samme beløb i gæstestuderendefradraget. Fradraget begrænses ikke af øvrige ligningsmæssige fradrag eller personfradraget.

Se SKM2010.708.SKAT.

Artikel 21Vederlag for midlertidig undervisning eller forskning i almenvellets interesse ved universiteter mv. i en periode på indtil 2 år beskattes ikke i opholdsstaten, hvis vederlaget beskattes i den anden stat.

Artikel 22Kildelandet har også beskatningsretten til indkomster, der hidrører fra kildelandet, og som ikke er omtalt i DBO`en.

Artikel 23:Som hovedregel ophæves dobbeltbeskatning ved creditmetoden. Hvor indkomst kun kan beskattes i Indonesien (artikel 18 og 19, stk. 1), lempes dobbeltbeskatningen efter exemption (ny metode).

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning
Så grådige er dommerne: I strid med reglerne scorede dommer 444.873 kr. på bijobs

,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.

Folketingets Ombudsmand i redegørelse af 21. marts 2018

Skatteberegnere
Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Studerende
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier, obligationer og fordringer
Gaver, legater og gevinster
Arv og succession
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
 A B C D E F G H I J K L M O P R S T U V Æ Ø alle   Hyppigt stillede spørgsmål 
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.