A.B.1.2.2.5 Indberetning af vederlag ydet for personligt arbejde i tjenesteforhold
Indhold
Dette afsnit handler om indberetning af oplysninger om vederlag for personligt arbejde i tjenesteforhold.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Oversigt over ændringer i forhold til den tidligere skattekontrollov
- Løntimer
- Arbejdsgiverbetalt befordring
- Bemyndigelse
- Bekendtgørelse om skatteindberetning
Regel
Efter SIL § 7 kan skatteministeren fastsætte regler om, at enhver, der som led i sin virksomhed i en kalendermåned har ydet vederlag for personligt arbejde i tjenesteforhold, skal indberette til indkomstregisteret, jf. §§ 3 og 4 i lov om et indkomstregister,
-
om den periode, den pågældende har været ansat,
-
om den produktionsenhed, den ansatte er tilknyttet,
-
om den ansattes løntimer, og
-
om den ansatte har adgang til arbejdsgiverbetalt befordring.
Bestemmelsen er en videreførelse af den tidligere SKL (skattekontrolloven) § 7 J.
Oversigt over ændringer i forhold til den tidligere skattekontrollov
Tidligere SKL (skattekontrolloven) | Gældende SIL | Indholdet af ændringer |
§ 7 J | § 7 | Bestemmelsen er en videreførelse af nuværende lovgivning. Efter bestemmelsen kan skatteministeren fastsætte regler om, at enhver, der som led i sin virksomhed i en kalendermåned har ydet vederlag for personligt arbejde i tjenesteforhold, skal indberette til indkomstregisteret, jf. §§ 3 og 4 i lov om et indkomstregister, om den periode, den pågældende har været ansat, om den produktionsenhed, den ansatte er tilknyttet, om den ansattes løntimer, og om den ansatte har adgang til arbejdsgiverbetalt befordring. |
Løntimer
Ved løntimer forstås
-
de timer, for hvilke en arbejdsgiver har udbetalt løn, eller
-
som dækkes af en udbetalt løn, og
-
hvor lønnen skal indberettes som A-indkomst m.v. efter
Løntimer omfatter således dels timer, hvor der udbetales løn for personligt arbejde. Dels timer, den ansatte får løn for, uden den ansatte har udført arbejde. Det kan f.eks. være en periode med afholdelse af optjent ferie, en opsigelsesperiode, hvor den ansatte er fritstillet, eller en periode med barsel, sygdom eller barns første sygedag.
Arbejdsgiverbetalt befordring
Ved arbejdsgiverbetalt befordring forstås alle former for arbejdsgiverbetalt befordring, der er omfattet af LL (ligningsloven) § 9 C, stk. 7.
Bemyndigelse
Efter SIL § 7, kan skatteministeren fastsætte nærmere regler om indberetning.
Bemyndigelsen er udnyttet i § 11 i skatteindberetningsbekendtgørelsen (SIB), jf. bekendtgørelse nr. 888 af 15. juni 2020 om skatteindberetning mv.
Bekendtgørelse om skatteindberetning mv.
Efter SIB § 11, stk. 1, skal der ved ved indberetning til eIndkomst om ansættelsesforhold efter SIL § 7, oplyses følgende:
- Den periode, som den enkelte medarbejder har været ansat i virksomheden.
- Indberetningen sker ved at angive ansæ¦ttelsesdatoen i forbindelse med ansættelse og fratrædelsesdatoen ved fratrædelse.
- Den virksomhed og produktionsenhed, som den enkelte medarbejder er tilknyttet.
- Indberetningen sker ved at angive den indberetningspligtiges cvr-nr. eller SE-nr. samt nummeret på den eventuelle produktionsenhed (fx filial eller datterselskab), som den enkelte medarbejder i væsentligst omfang har været tilknyttet i den periode, indberetningen angår, hvis virksomheden mv. har flere produktionsenheder.
- Løntimer, som defineret i SIL § 7 .
Der vil tillige skulle indberettes oplysninger om, hvorvidt den pågældende medarbejder udfører sit arbejde på et andet sted end stedet for den pågældende virksomhed eller produktionsenhed. Dette vil f.eks. være tilfældet for en håndværker, som er knyttet til én virksomhed (arbejdsgiveren), men som arbejder på skiftende byggepladser og lignende.
Derudover vil der skulle indberettes om adgang til befordring med offentlige eller private transportmidler, der er betalt af arbejdsgiveren. I givet fald vil dette skulle ske ved en krydsmarkering. Disse oplysninger skal sikre SKAT mulighed for at beregne korrekt befordringsfradrag.
Hvis den ansatte udfører sit arbejde på et andet sted end den pågældende virksomhed eller produktionsenhed eller har adgang til befordring med offentlige eller private transportmidler betalt af arbejdsgiveren, angives dette ved krydsmarkering. Disse oplysninger skal sikre Skatteforvaltningen mulighed for at beregne korrekt befordringsfradrag. Se SIB § 11, stk. 1, nr. 2.
Hvis der indberettes efter SIL § 1, stk. 2, nr. 1, 1. pkt., skal oplysninger som nævnt i SIB § 11, stk. 1 vedrørende den ansatte indberettes samtidig med indberetningen efter SIL § 1, stk. 2, nr. 1, 1. pkt., af løn m.v. for den periode, oplysningerne vedrører. Se SIB § 11, stk. 2
Hvis der for en given periode ikke indberettes løn m.v. efter SIL § 1, stk. 2, nr. 1, 1. pkt., skal oplysninger som nævnt i stk. 1 for den pågældende periode indberettes på det tidspunkt, hvor oplysninger om løn m.v. efter SIL § 1, stk. 2, nr. 1, 1. pkt., for den pågældende periode skulle være indberettet. Se SIB § 11, stk. 3.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil