H.A.4.2.3 Ansættelse af ejendomsværdi for ejerlejligheder
Indhold
Dette afsnit omhandler ansættelse af ejendomsværdien for ejerlejligheder.
Ejendomsværdien for en ejerlejlighed bestemmes efter samme overordnede principper som for parcel- og rækkehuse. Se hertil i afsnit H.A.4.2.2 Ansættelse af ejendomsværdi for parcel- og rækkehuse. Det vil sige, at alle handelspriser først fremskrives til vurderingstidspunktet. Herefter beregnes ejendommens værdi pr. kvadratmeter. Ejendommens værdi pr. kvadratmeter beregnes som et vægtet gennemsnit af kvadratmeterpriserne for de nærmeste handlede sammenlignelige ejendomme. Endelig tager beregningen højde for forskelle i karakteristika mellem vurderingsejendommen og de nærmeste handlede ejendomme. De variable, der indgår i denne justeringsproces for ejerlejligheder, er ikke nødvendigvis de samme som dem, der indgår i justeringsprocessen for parcel- og rækkehuse. Derudover tages der udgangspunkt i det rene boligareal, og altså ikke et vægtet areal, hvor kælder, tagetage, garage m.m. indgår.
Som nævnt i afsnit H.A.4.2 Ansættelse af ejendomsværdien for ejerboliger kan alle ejendomme ikke undergå en fuldstændig automatiseret vurderingsproces, og værdiansættelsen vil i visse tilfælde blive suppleret med en manuel behandling.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed