G.A.2.4.4.2.1 Tillægsfrist ved interne opskrivninger
Indhold
Dette afsnit beskriver tillægsfristen ved interne opskrivninger af fordringer i inddrivelsessystemerne DMI og PSRM. Se mere om interne opskrivninger i afsnit G.A.2.4.2 Fordringskomplekser, for en nærmere beskrivelse af hvad en intern opskrivning er.
Afsnittet indeholder:
- Tillægsfrist på 6 måneder, ved en intern opskrivning►◄
- ►◄
►◄
Tillægsfrist på 6 måneder ved en intern opskrivning
►Gældsinddrivelseslovens § 18 a, stk. 3 regulerer forældelsen, når restanceinddrivelsesmyndigheden ophæver en dækning eller afskrivning af en fordring under inddrivelse, også kaldet en intern opskrivning. Bestemmelsen trådte i kraft for fordringer i inddrivelsessystemet DMI den 1. januar 2024 jf. § 6, stk. 5 i lov nr. 1565 af 12. december 2023. Bestemmelsen trådte i kraft for fordringer i inddrivelsessystemet PSRM den 26. september 2024 jf. § 1 i bekendtgørelse nr. 1048 af 18. september 2024.◄
Ved interne opskrivninger i inddrivelsessystemet DMI ►eller PSRM◄ gælder, at hvis restanceinddrivelsesmyndigheden ophæver en dækning eller afskrivning af en fordring under inddrivelse, fastholdes for fordringskomplekset den forældelsesdato, der var gældende på tidspunktet for ophævelsen.
Forældelsen af fordringskomplekset kan dog tidligst indtræde 6 måneder efter ophævelsen.
►En intern opskrivning påvirker således ikke fordringskompleksets gældende forældelsesdato, medmindre der er mindre end 6 måneder til den gældende forældelsesdato, når restanceinddrivelsesmyndigheden foretager ophævningen. Er der mindre end 6 måneder tilbage af den gældende forældelsesfrist på tidspunktet for den interene opskrivning, vil fordringskomplekset forældelsesdato sættes til 6 måneder fra ophævelsen.◄
Læs også:











,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed