F.2.1.2 Indkomster, der ikke anses som A-indkomst
En indkomst anses i henhold til KSL (kildeskatteloven) § 44 ikke for A-indkomst, når udbetalingen foretages af: a) Fremmede magters herværende diplomatiske repræsentationer og medlemmer af sådanne samt fremmede magters herværende udsendte konsuler. b) Personer, dødsboer, selskaber, foreninger, institutioner mv., der ikke har hjemting her i landet, medmindre de er skattepligtige efter KSL (kildeskatteloven) § 2, stk. 1, nr. 4, eller SEL (selskabsskatteloven) § 2, stk. 1, litra a. Skatteministeren kan i henhold til KSL (kildeskatteloven) § 45 bestemme, når særlige grunde taler herfor, at en vis indkomst eller en vis art af indkomst, der er omfattet af KSL (kildeskatteloven) § 43, ikke skal anses for A-indkomst. Ligeledes kan skatteministeren fastsætte mindstegrænser for indeholdelse af A-skat. I § 19 i >kildeskattebekendtgørelsen< er det bestemt, at følgende indkomstarter ikke skal henregnes til A-indkomst:
Opstår der tvivl om en indkomst skal anses for A-indkomst eller B-indkomst, træffer SKAT en afgørelse med klageadgang til Landsskatteretten, jf. KSL (kildeskatteloven) §§ 86-86 A. |
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed