Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2024-2
<< >>

J.A.1.4.3 Risikobaseret tilsyn

Tilsynet skal være risikobaseret, så Spillemyndigheden tager hensyn til det skøn, som spiludbydere kan udøve i forhold til at prioritere deres ressourcer for bedst at bekæmpe risikoen for at blive udnyttet til hvidvask og terrorfinansiering. Det er dog en forudsætning, at grundlaget for prioriteringen fremgår af fx risikovurderingen. Det betyder ikke, at spiludbyderen kan undlade at tage stilling til den enkelte risiko med henvisning til, at den ikke er prioriteret. De interne forretningsgange skal tage hensyn til alle relevante risici, som fremkommer på baggrund af virksomhedens forretningsmodel.

Spillemyndigheden fører som udgangspunkt tre forskellige typer af tilsyn: full scope-inspektioner, tematiske inspektioner og ad hoc-inspektioner. Ved en full scope-inspektion indhentes og gennemgås spiludbyderens materiale i forhold til overholdelse af ►flere◄ forpligtelser i hvidvaskloven. Ved en tematisk inspektion udvælger Spillemyndigheden et tema og gennemgår herefter typisk flere spiludbyderes materiale inden for det valgte tema. Ved en ad hoc-inspektion indhentes og gennemgås spiludbyderens materiale i forhold til overholdelse af specifikke dele i hvidvaskloven. ►Det kan fx være på baggrund af oplysninger som Spillemyndigheden får via nyhedsmedier, borgerhenvendelser, politiet eller lignende. ◄

Spiludbyderen er forpligtet til at udlevere al information, som er nødvendigt for inspektionen.

Omfanget af informationen fastlægges alene af Spillemyndigheden, og er som udgangspunkt ikke begrænset udover, at informationsudleveringen skal kunne begrundes i den konkrete inspektion. Spillemyndigheden har således vide rammer, men den udbedte information skal altid kunne anvendes til at belyse den eller de konkrete problemstillinger, som inspektionen skal varetage.

Spiludbyderens pligt til at udlevere informationer til brug for Spillemyndighedens inspektion inkluderer også adgang til en spiludbyders lokaler for at indhente oplysninger. Adgangen kræver ikke en retskendelse, men vil forudsætte passende legitimation. Spillemyndigheden har også mulighed for at få adgang til spiludbyderens spilsystem via fjernadgang, hvis systemet ikke er geografisk placeret i Danmark. Det er i den forbindelse normal praksis efter spilleloven, at udbyderen skal give denne adgang inden for fem hverdage og sker ved, at ansatte fra udbyderen møder fysisk op hos Spillemyndigheden og giver adgangen til deres system.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
,, Det er efter min opfattelse meget beklageligt, at Skattestyrelsen først i forbindelse med min høring og ikke allerede i forbindelse med dine henvendelser til styrelsen foretog en egentlig behandling og vurdering af sagen.
,, Selvom ens aktier faktisk er steget i værdi, står man altså tilbage med en skattegæld, som end ikke kan dækkes af værdien af aktierne på aktiesparekontoen.
BEREGNER
Beregn, hvad regeringens skattereform betyder for din skat: Skattereform 2023.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.