Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2024-2
<< >>

J.A.14.9 Straffebestemmelser i forbindelse med udbud af poker

►Afsnittet indeholder

  • Overtrædelse af visse bestemmelser i lov om offentligt hasardspil i turneringsform (pokerloven)
  • Undladelse af at vise legitimation
  • Urigtige eller vildledende oplysninger eller fortielse af oplysninger
  • Udbud af poker uden bevilling

Overtrædelse af visse bestemmelser i lov om offentligt hasardspil i turneringsform (pokerloven)

En bevillingshaver kan straffes, hvis bevillingshaver forsætligt eller groft uagtsomt overtræder visse bestemmelser i pokerloven, fx hvis bevillingshaver giver personer under 18 år adgang til lokalet, hvor turneringen afvikles.

Overtrædelse af bestemmelserne kan straffes med bøde, medmindre højere straf er forskyldt efter anden lovgivning.

Se POKL § 26, stk. 1.

Undladelse af at vise legitimation

Enhver, der er til stede ved en offentlig pokerturnering, kan straffes med bøde, hvis denne undlader at vise legitimation på begæring af bevillingshaver eller Spillemyndigheden.

Se POKL § 26, stk. 2, og § 15, stk. 3.

Urigtige eller vildledende oplysninger eller fortielse af oplysninger

En bevillingshaver, dennes medhjælpere eller de deltagende spillere, der forsætligt eller groft uagtsomt afgiver urigtige eller vildledende oplysninger eller fortier oplysninger i forbindelse med Spillemyndighedens tilsyn med, at pokerlovens regler bliver overholdt, kan straffes.

Personer, selskaber eller foreninger, der forsætligt eller groft uagtsomt afgiver urigtige eller vildledende oplysninger eller fortier oplysninger i forbindelse med ansøgning om en bevilling, kan straffes.

Afgivelse af urigtige eller vildledende oplysninger eller fortielse af oplysninger kan straffes med bøde, medmindre højere straf er forskyldt efter anden lovgivning.

Se POKL § 26, stk. 3.

Udbud af poker uden bevilling

Udbud af erhvervsmæssigt hasardspil uden bevilling kan straffes efter straffelovens § 203.

Straffelovens § 203:

"Den, som søger erhverv ved hasardspil eller væddemål af tilsvarende art, der ikke ifølge særlig bestemmelse er tilladt, eller ved at fremme sådant spil, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år.

Stk. 2. Retten afgør, om det vundne udbytte skal inddrages eller tilbagebetales."

Efter straffelovens § 204 kan den, der yder husrum til samt deltager i utilladt hasardspil, straffes.

Straffelovens § 204:

"Den, som på offentligt sted yder husrum til eller foranstalter utilladt hasardspil, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder.

Stk. 2. Lige med offentligt sted anses foreningslokaler, når enten erhverver eller enhver af en vis samfundsklasse som regel kan opnå optagelse i foreningen, eller utilladt hasardspil indgår i foreningens formål, eller der erlægges særlig betaling for deltagelse i spillet.

Stk. 3. Den, som på offentligt sted deltager i utilladt hasardspil, straffes med bøde."◄

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
,, Det er efter min opfattelse meget beklageligt, at Skattestyrelsen først i forbindelse med min høring og ikke allerede i forbindelse med dine henvendelser til styrelsen foretog en egentlig behandling og vurdering af sagen.
,, Selvom ens aktier faktisk er steget i værdi, står man altså tilbage med en skattegæld, som end ikke kan dækkes af værdien af aktierne på aktiesparekontoen.
BEREGNER
Beregn, hvad regeringens skattereform betyder for din skat: Skattereform 2023.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.