D.A.10.1.8.5.1 Københavns Frihavn
Registrerede virksomheder, der leverer EU-varer momsfrit til oplæggelse i Københavns Frihavn, skal, når der ikke udfyldes en udførselsangivelse, anføre på faktura eller, såfremt dette ikke foreligger, andet handelsdokument, at varerne er bestemt til momsfri oplæggelse i Københavns Frihavn. Se momsbekendtgørelsens § 139, stk. 1.
Lagerindehaveren skal opfylde kravene til regnskaber mv. i toldbehandlingsbekendtgørelsen. I virksomhedens regnskab skal desuden være angivet varernes EU-status. Lagerindehaveren skal endvidere notere den fraførende virksomheds momsregistreringsnummer. Se momsbekendtgørelsens § 139, stk. 2.
Registrerede virksomheder, der foranlediger, at EU-varer, der har været oplagt momsfrit i Københavns Frihavn, fraføres fra frihavnen, skal ved fraførslen anføre momsbeløbet efter ML (momsloven) § 11 a på kontoen for udgående moms. Ved direkte transport fra Frihavnen til andre EU-lande eller til steder uden for EU finder momslovens samt toldlovens bestemmelser om EU-leverancer samt om leverancer til steder uden for EU anvendelse. Se momsbekendtgørelsens § 139, stk. 3.
For en beskrivelse af reglerne for oplæggelse af ikke-EU-varer i Københavns Frihavn, se afsnit F.A.22 Frizoner.
Se også
Se også afsnit
-
D.A.4.8.4 om moms ved fraførsel af EU-varer fra Københavns Frihavn og afgiftsoplag
-
D.A.10.1.1 om leverancer til andre EU-lande
-
D.A.10.1.2 om leverancer til steder uden for EU.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed