A.B.1.4.1.1 Indledning
Indhold
Afsnittet indeholder:
- Om indberetningspligt af grænseoverskridende betalingsoplysninger
Om indberetningspligt af grænseoverskridende betalingsoplysninger
Den 18. februar 2020 vedtog Det Europæiske Råd en lovgivningspakke, der pålægger betalingstjenesteudbydere at udveksle information om grænseoverskridende betalinger fra medlemsstater og om modtageren af disse grænseoverskridende betalinger. Ifølge denne pakke skal betalingstjenesteudbydere, der tilbyder betalingstjenester i EU, overvåge modtagerne af grænseoverskridende betalinger og transmittere oplysninger om dem, der modtager mere end 25 grænseoverskridende betalinger per kvartal, til medlemsstaternes skatteadministrationer.
Disse oplysninger vil derefter blive centraliseret i en europæisk database, Central Electronic System of Payment information (CESOP), hvor de vil blive gemt, sammenkørt og krydschecket med andre europæiske databaser. Alle oplysninger i CESOP vil derefter blive gjort tilgængelige for medlemsstaterne med henblik på momskontrol.
Formålet med denne nye foranstaltning er at give skattemyndighederne i medlemsstaterne de rette redskaber til at opdage mulig momssvig ved e-handel udført af sælgere etableret i en anden medlemsstat eller i et ikke-EU-land.
Udvekslingsordningen respekterer reglerne om databeskyttelse. Kun oplysninger relateret til betalinger, der sandsynligvis er forbundet med økonomisk aktivitet, udveksles med skattemyndighederne. Oplysninger om forbrugere og årsagen til betalingen er således ikke en del af transmissionen.
Indberetningspligten er trådt i kraft 1. januar 2024. Oplysningerne skal indberettes ved udgangen af måneden efter kvartalets afslutning og første gang i april 2024.
Se også
- Skattestyrelsen har til brug for vejledning af betalingstjenesteudbydere oprettet hjemmesiden skat.dk/cesop
- Yderligere information findes på EU’s engelske informationssite med nyt om CESOP-projektet
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed