J.A.19.1.7 Reaktionsmuligheder i form af påbud og påtale
Spillemyndigheden kan træffe forvaltningsretlige afgørelser, herunder udstede påbud og påtale overtrædelser.
Påbud
Spillemyndigheden kan udstede påbud af konstaterende art, hvor modtageren bliver meddelt, at en given handling eller undladelse er i strid med spillelovgivningen og skal ophøre (forbud), eller udstede påbud med konkret selvstændigt indhold.
De påbudte foranstaltninger skal stå i rimeligt forhold til den pågældende overtrædelse og aktuelle situation. Et påbud kan meddeles som strakspåbud og kan meddeles både mundtligt og skriftligt.
Se SPILL § 49 a.
Påtale
Hvis en lovovertrædelse ikke længere består, kan et påbud ikke anvendes som tilsynsreaktion, da der ikke fremadrettet er noget at rette op på. Der kan derfor træffes afgørelse om at give en påtale i de situationer, hvor der er konstateret en ikke længere bestående lovovertrædelse.
En påtale er også relevant i de tilfælde, hvor det alene kan konstateres, at spillelovgivningen har været overtrådt, men hvor der ikke forudgående har været meddelt et egentligt påbud.
En påtale indgår som grundlag i det fremadrettede tilsyn med modtageren og i vurderingen af fremtidige tilsynssager.
Se SPILL § 49 a.
Klageadgang
Spillemyndighedens afgørelser efter SPILL § 49 a kan påklages til Landsskatteretten ifølge SPILL § 50 og § 54 a.
Se SPILL § 50 og § 54 a.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed