Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2024-2
<< >>

F.A.4.5.2 Samarbejde med andre toldmyndigheder

Ved vurdering af kravene om, hvorvidt en virksomhed opfylder betingelserne for at opnå AEO status, er samarbejdet med andre medlemsstater en vigtig faktor. Dette gælder særligt fordi en AEO-bevilling er gældende i hele EU.

Oplysning om modtagelse af en AEO-ansøgning, skal "offentliggøres" over for andre medlemsstaters toldmyndigheder inden for syv dage fra modtagelsen af ansøgningen. Se GF art. 30, stk. 1.

Den toldmyndighed, som skal træffe afgørelse, kan høre toldmyndighederne i andre EU medlemsstater, hvor virksomheden opbevarer oplysninger, eller hvor der skal udføres kontrol, som er nødvendig for vurderingen af kriterierne for bevillingen.

Høringen er i visse tilfælde obligatorisk når:

a) Den kompetente toldmyndighed ikke har kunnet fastsættes efter hovedreglen i EUTK art. 22, stk. 3, og ansøgningen om AEO-bevilling, derfor er indgivet til toldmyndighederne på det sted, hvor hovedbogholderiet føres, i overensstemmelse med DF art. 12.

b) Ansøgningen om AEO-status er indgivet til toldmyndighederne i den medlemsstat, hvor ansøgeren har fast driftssted, og hvor oplysninger om vedkommendes almindelige logistiske ledelsesaktiviteter i EU føres eller er tilgængelige. Dvs. når ansøgningen er indgivet til den toldmyndighed, som er fastsat som kompetent til at behandle ansøgningen efter reglen i DF art. 27.

c) En del af de relevante registre og dokumentation af relevans for ansøgning om AEO-status opbevares i en anden medlemsstat end den, hvis toldmyndighed er kompetent til at træffe en afgørelse.

d) Ansøgeren om AEO-status råder over lagerfaciliteter eller har andre toldrelaterede aktiviteter i en anden medlemsstat end den kompetente toldmyndigheds medlemsstat.

Høringsprocessen for punkterne a-d skal være afsluttet inden for 80 dage.

Når en anden medlemsstat er i besiddelse af relevante oplysninger, skal medlemsstaten meddele disse oplysninger til den kompetente toldmyndighed i den medlemsstat, der skal træffe afgørelsen inden for 30 dage, efter ansøgningen er fremsendt i EOS systemet. Se herom i afsnit F.A.4.5.3 Opbevaring af data i forbindelse med en AEO-ansøgning og -bevilling Data i forbindelse med en AEO-ansøgning og -bevilling.

Tilbagekalder toldmyndighederne en positiv afgørelse, der er truffet på baggrund af ansøgerens AEO-status, skal dette oplyses til den toldmyndighed, der gav bevillingen til AEO-status, såfremt dette er en anden myndighed.

Se GF art. 35.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
,, Det er efter min opfattelse meget beklageligt, at Skattestyrelsen først i forbindelse med min høring og ikke allerede i forbindelse med dine henvendelser til styrelsen foretog en egentlig behandling og vurdering af sagen.
,, Selvom ens aktier faktisk er steget i værdi, står man altså tilbage med en skattegæld, som end ikke kan dækkes af værdien af aktierne på aktiesparekontoen.
BEREGNER
Beregn, hvad regeringens skattereform betyder for din skat: Skattereform 2023.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.