Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2024-2
<< >>

F.A.27.1.3.2 Pligt til at indgive angivelsen

Indhold

Dette afsnit beskriver pligten til at angive forud for varer afgang, hvem pligten påhviler, samt hvem angivelsen skal indgives til.

Angivelsespligten

Forpligtelsen til at indgive en angivelse forud for afgang påhviler den person, der indgiver toldangivelsen eller reeksportangivelsen. Se nærmere afsnit F.A.16.1.6.1 Indgivelse af en toldangivelse, der også gælder for reeksport. Se EUTK art. 270, stk. 2.

Indgives angivelsen forud for afgang i form af en summarisk udpassageangivelse, påhviler det transportøren at indgive denne. Se afsnit F.A.27.4.3.3 Ansvarlig for at indgive angivelsen "Ansvarlig for at indgive angivelsen" om hvem kan indgive den summariske udpassageangivelse i stedet for transportøren.

Hvis det konstateres, at varer, der skal føres ud af EU, ikke er omfattet af en angivelse forud for afgang, skal der indgives en sådan angivelse, medmindre der er dispenseret fra forpligtelsen hertil. Se GF art. 327.

Angivelsen forud for afgang skal indgives til det kompetente toldsted. Se EUTK art. 263, stk. 1.

Det kompetente toldsted for eksport er som udgangspunkt det toldsted, som er kompetent på det sted, hvor eksportøren er etableret, og det kompetente toldsted i forhold til reeksport er som udgangspunkt det toldsted, hvor varerne frembydes. Se nærmere afsnit F.A.16.1.3.3 Kompetente toldsteder, der også gælder for reeksport. Se EUTK art. 270, stk. 2.

En summarisk udpassageangivelse skal indgives til udpassagetoldstedet. Se EUTK art. 271, stk. 1.

På sigt vil behandling og udveksling af oplysninger om varer, der føres ud af EU, skulle finde sted elektronisk. Dette vil dog først gælde fra det tidspunkt, hvor det automatiserende eksportsystem (AES) er etableret. Se GF art. 326.

De bestemmelser, der skal anvendes fra 1. maj 2016 om pligt til at indgive en angivelse forud afgang for varer, der skal føres ud af EU, svarer i al væsentlighed til de hidtil gældende bestemmelser. For en nærmere beskrivelse heraf henvises derfor til afsnit F.A.35.

Bemærk

Toldstyrelsen tager løbende nye toldsystemer (it-systemer) i brug. ►Eksportsystemet DMS Eksport (Declaration Management System) er taget i brug◄. Du finder information om og vejledning til toldsystemerne på toldst.dk/toldsystemer.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
,, Det er efter min opfattelse meget beklageligt, at Skattestyrelsen først i forbindelse med min høring og ikke allerede i forbindelse med dine henvendelser til styrelsen foretog en egentlig behandling og vurdering af sagen.
,, Selvom ens aktier faktisk er steget i værdi, står man altså tilbage med en skattegæld, som end ikke kan dækkes af værdien af aktierne på aktiesparekontoen.
BEREGNER
Beregn, hvad regeringens skattereform betyder for din skat: Skattereform 2023.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.