A.C.2.1.2.1.6.2.2 Juridiske personer – undtagelser
Udløb af indkomstår 1. marts til 31. marts
Udløber indkomståret i perioden fra og med den 1. marts til og med den 31. marts, skal oplysninger som nævnt i SKL (skattekontrolloven) § 2 gives senest den 1. september samme år. Fristen kan dermed være kortere end hovedreglen på 6 måneder.
Se SKL (skattekontrolloven) § 12, stk. 2.
Har den skattepligtige ændringer til den årsopgørelse, som dannes på baggrund af de afgivne oplysninger efter udløbet af oplysningsfristen, vil genoptagelse af ansættelsen kunne ske efter de almindelige regler i SFL (skatteforvaltningsloven) § 26 eller § 27.
►Ophør af skattepligt
Ved:
- opløsning
- overgang til beskatning efter SEL (selskabsskatteloven) § 1, stk. 1, nr. 6 eller
- overgang til undtagelse fra beskatning efter SEL (selskabsskatteloven) § 3
skal likvidator eller ledelsen, hvis likvidator ikke er valgt eller beskikket, indsende en anmeldelse med opgørelse af indkomsten for det afsluttende indkomstår inden 1 måned efter opløsningen, overgangen eller undtagelsen. Fristen på 1 måned løber fra datoen for den endelige beslutning om selskabets opløsning på den afsluttende generalforsamling eller ved anpartshavernes endelige godkendelse af likvidationsregnskabet. Tidspunktet for skattepligtens ophør efter SEL (selskabsskatteloven) § 5, stk. 1, er således uden betydning for vurderingen af fristen på 1 måned. Se Departementets afgørelse af 12. marts 1998, j.nr. 14.98-462-28 offentliggjort som TfS 1998.286.DEP. Se også C.D.1.5.1.1 Generelle regler om skattepligtens ophør Generelle regler om skattepligtens ophør.
Se SEL (selskabsskatteloven) § 5, stk. 1, og stk. 3.
Fristen på 1 måned skal overholdes uanset, at oplysningsfristen efter SKL (skattekontrolloven) § 12, ikke er udløbet. Told- og skatteforvaltningen kan efter anmodning give udsættelse med fristen for anmeldelse, hvis særlige forhold taler herfor.
Se SEL (selskabsskatteloven) § 5, stk. 3.
Reglerne gælder tilsvarende, hvis et selskab eller forening m.v. ophører med at være skattepligtig efter SEL (selskabsskatteloven) § 1 eller, hvis et selskab eller en forening m.v. efter bestemmelser i en dobbeltbeskatningsoverenskomst bliver hjemmehørende i udlandet, Grønland eller Færøerne.
Herudover finder reglerne anvendelse for skattepligtige foreninger som nævnt i SEL (selskabsskatteloven) § 1, stk. 1, nr. 6, når foreningen helt eller delvist ophører med at drive erhvervsmæssig virksomhed.
Se SEL (selskabsskatteloven) § 5, stk. 5 og 6.
I andre tilfælde end opløsning, overgang eller undtagelse som nævnt i SEL (selskabsskatteloven) § 5, stk. 1 og 3, finder de almindelige oplysningsfrister efter SKL (skattekontrolloven) § 12, anvendelse.
Bemærk
SEL (selskabsskatteloven) § 5, stk. 2 og 3 finder tilsvarende anvendelse for selskaber og foreninger mv. som nævnt i SEL (selskabsskatteloven) § 7, uanset om skattepligten ophører ved opløsning eller ophør af virksomhed i Danmark. Se afsnit C.D.1.5.3 Udenlandske selskaber og foreninger Udenlandske selskaber og foreninger.
◄
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed