A.B.1.2.8.6.1.2 Om DPI (OECD)
DPI står for "Information on Income realised through Digital Platforms" og er kaldenavnet for en informationsudvekslingsordning, der er udviklet af OECD og G20 BEPS Inclusive Framework (Base Erosion and Profit Shifting) parallelt med DAC7. OECD har offentliggjort tre successive rapporter:
- Model Rules for Reporting by Platform Operators with respect to Sellers in the Sharing and Gig Economy offentliggjort den 3. juli 2020,
- Model Reporting Rules for Digital Platforms: International Exchange Framework and Optional Module for Sale of Goods and Rental of Means of Transportation offentliggjort den 22. juni 2021 og
- Model Rules for Reporting by Digital Platform Operators XML Schema and User Guide for Tax Administrations offentliggjort den 29. marts 2022.
De tre rapporter kan findes her:
Model Rules for Reporting by Platform Operators with respect to Sellers in the Sharing and Gig Economy - OECD
DPI-ordningen er baseret på en Multilateral Competent Authority Agreement, der omtales under forkortelsen "DPI MCAA". Ultimo 2023 er aftalen underskrevet af 25 lande og jurisdiktioner, herunder flertallet af EU-landene, men ikke Danmark. De første lande uden for EU har tilkendegivet, at de vil påbegynde udveksling af oplysninger i 2025 vedrørende kalenderåret 2024. Danmark vil imidlertid ikke være i stand til at udveksle oplysninger med de pågældende lande i 2025, da platformsoperatørerne i Danmark ikke er pålagt at indberette oplysninger om Sælgere, der er hjemmehørende uden for EU. Henset hertil beskriver det følgende kun regelsættet under DAC7. Den fornødne opdatering vil finde sted, når og hvis Danmark begynder at skulle udveksle oplysninger med ikke-EU-lande under DPI MCAA.
En oversigt over lande og jurisdiktioner, der har underskrevet DPI MCAA'en, findes her.
Se også
afsnit C.F.8.1.2.3 OECD's og Europarådets bistandskonvention om OECD's og Europarådets bistandskonvention.
Bemærk
Grundet den parallelle tilblivelseshistorik og det i vidt omfang parallelle indhold af de to ordninger må OECD-rapporterne anses for et værdifuldt fortolkningsbidrag til forståelsen af DAC7-ordningen og dermed indirekte til forståelsen af SIL § 43 og den i medfør heraf udstedte BEK nr. 1253 af 06/09/2022.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed