J.A.1.4.7.2.1 Forholdet til hvidvasklovens partsbegreb og adgangen til aktindsigt
Hvidvasklovens § 69 a er en særregel, som udvider tavshedspligten, således at heller ikke parter som defineret i hvidvasklovens § 75, vil kunne få aktindsigt i oplysninger om en person, når vedkommende har foretaget en indberetning af partens (spiludbyderens) overtrædelse eller potentielle overtrædelse af hvidvasklovgivningen til Spillemyndigheden.
Hvis en part således har ret til aktindsigt efter forvaltningsloven, underretning efter retssikkerhedsloven eller indsigtsret efter databeskyttelsesforordningen, medfører denne særregel, at oplysninger om den pågældende person ikke er undergivet aktindsigt i medfør af forvaltningsloven, reglerne om underretning i medfør af retssikkerhedsloven eller reglerne om indsigt i databeskyttelsesforordningen. Spillemyndigheden vil dermed ved en anmodning om aktindsigt være forpligtet til at anonymisere enhver oplysning, der gør det muligt at identificere personen, der har foretaget indberetningen.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed