E.A.3.1.2 Forskellige definitioner i forbindelse med spiritus
Indhold
Dette afsnit beskriver definitionerne af spiritus og spiritusbaserede alkoholsodavand.
Afsnittet indeholder:
- Spiritus (ethanol)
- Aromastoffer
- Specialdenatureret sprit.
Spiritus (ethanol)
Ved spiritus (ethanol) forstås produkter med et virkeligt alkoholindhold på over 1,2 pct. vol., der hører under position 2207 og 2208 i EU's kombinerede nomenklatur, selv når disse produkter indgår i et andet produkt, som tariferes under en anden position. Som spiritus betragtes også produkter, med et virkeligt alkoholindhold på over 22 pct. vol., som hører under position 2204, 2205 og 2206 i EU's kombinerede nomenklatur, som fx hedvin, vermouth, frugtvin og lignende.
Definitionen af spiritus omfatter også konsumalkohol, der indeholder andre produkter, hvad enten disse er i opløsning eller ej.
Aromastoffer
Aromastoffer er ekstrakter fra fx frugter (appelsinolie) og planter, som bliver brugt til at give en bestemt smag eller lugt til drikkevarer og fødevarer. Som sådan er disse ekstrakter uopløselige og, hvis de tilføres til drikkevarer, vil ekstrakten flyde ovenpå. For at gøre disse ekstrakter opløselige bliver der tilføjet vand og/eller alkohol. Alkohol er det foretrukne opløsningsmiddel, da det er et naturligt produkt, som optages i den menneskelige krop. Aromaer har generelt en alkoholprocent på omkring 30 til 50 pct. vol. (højst 80 pct. vol.). Blandingsforholdet i for eksempel sodavand er 1/1000 del.
Specialdenatureret sprit
Specialdenatureret sprit benyttes til fremstilling mv. af varer og til andre formål, hvor der ikke kan bruges fuldstændig denatureret sprit. De anvendte denatureringsmidler bliver afpasset efter sprittens anvendelse og vil som regel have en svagere denaturerende virkning end de midler, der bliver brugt ved fuldstændig denaturering. Køb og brug af specialdenatureret sprit er derfor underlagt kontrol af Skatteforvaltningen.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed