C.H.2.1.6.7 Overdragelse af fast ejendom mellem ægtefæller
Indhold
Dette afsnit handler om overdragelse af fast ejendom fra den ene ægtefælle til den anden ægtefælle.
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Lovgrundlag.
Regel
Ejendomsoverdragelser mellem samlevende ægtefæller og mellem ægtefæller i forbindelse med skifte ved separation eller skilsmisse betragtes ikke som overdragelser, der udløser beskatning. Fortjeneste ved sådanne overdragelser er derfor ikke omfattet af ejendomsavancebeskatningsloven.
Lovgrundlag
Overdrager en ægtefælle andre aktiver end de aktiver, der er nævnt i KSL (kildeskatteloven) § 26 A (fx en del af en virksomhed eller en af flere virksomheder) til sin samlevende ægtefælle, skal fortjeneste eller tab, som derved fremkommer, ikke medregnes ved opgørelsen af den førstnævnte ægtefælles skattepligtige indkomst. Aktiverne anses for anskaffet af den sidstnævnte ægtefælle på samme tidspunkter, for samme beløb og til samme formål som de oprindelige anskaffelser. Se KSL (kildeskatteloven) § 26 B. Se nærmere afsnit (C.C.6.7 Succession ved overdragelse af virksomhed).
Se også
Se også afsnit (C.H.2.1.7.4 Overdragelse mellem ægtefæller, ved gave og arveforskud samt ved arv) om reglerne i forbindelse med tvangsauktion.
Se også afsnit (C.E) om dødsbobeskatning.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed