A.B.1.2.1 Generelt om indberetningspligter
Indhold
Ved indberetning forstås, at den, der er indberetningspligtig, uden opfordring skal indberette oplysninger til Skatteforvaltningen, herunder til indkomstregisteret, om tredjemand - fx arbejdsgiveres indberetning af løn og bankers indberetning af renter mv.
Der er pligt til at indberette oplysninger om indkomster, fradrag, formue og ansættelsesforhold mv. efter en række regler i skatteindberetningsloven. De indberetningspligtige er navnlig arbejdsgivere, der skal indberette om løn mv., og pengeinstitutter mv., der skal indberette om deres kunders finansielle forhold, herunder pensionsordninger, og afkastet heraf, foreninger mv., der modtager gaver, og offentlige myndigheder, der udbetaler overførselsindkomster eller tilskud.
Forsikringsselskaber, pensionskasser, pensionsfonde og andre, der forvalter pensionsordninger, er tillige omfattet af indberetningspligt og skal uden opfordring indberette om deres kunders forhold.
Indberetningerne fra tredjemand er med til at sikre datagrundlaget til brug for dannelsen af borgernes årsopgørelser og oplysningsskemaer.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed