A.A.3.14.7 Frister for udvekslingen
►DAC3-ordningen
Under DAC3-ordningen er fristen for udveksling af en tilkendegivelse straks efter udstedelsen, ændringen eller fornyelsen af et grænseoverskridende forhåndstilsagn eller en forhåndsgodkendt prisfastsættelsesordning (APA) og senest tre måneder efter udgangen af den halvdel af det kalenderår, hvor den pågældende tilkendegivelse er udstedt, ændret eller fornyet.
Ovenstående frist gælder for tilkendegivelser, der er udstedt, ændret eller fornyet den 1. januar 2023 eller senere. Fristen fremgår af DAC artikel 8a, stk. b, som er ændret ved artikel 1, nr. 7, litra a, i DAC7.
Forud for den 1. januar 2023 var fristen inden for tre måneder efter udgangen af den halvdel af det kalenderår, hvor tilkendegivelsen blev udstedt, ændret eller fornyet. Der var således intet krav om, at udvekslingen skulle ske straks.
OECD-ordningen
Under OECD-ordningen er det aftalt, at udvekslingen skal ske så hurtigt som muligt og ikke senere end tre måneder efter, at den pågældende tilkendegivelse er blevet tilgængelig for den afsendende kompetente myndighed. Se OECD BEPS Action 5-rapporten pkt. 133. Det forudsættes, at landene tilrettelægger procedurer, der sikrer, at deres kompetente myndighed kommer i besiddelse af afgivne tilkendegivelser uden forsinkelse.◄
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed