A.A.10.3.4.2 Overspringsreglen
Indhold
Dette afsnit handler om overspringsreglen.
Afsnittet indeholder:
- Hovedregel
- Undtagelse.
Hovedregel
En borger/virksomhed kan indbringe en sag for domstolene med det samme eller efter, at sagen er påklaget til den administrative klageinstans på området. Dette kaldes overspringsreglen.
Se SFL (skatteforvaltningsloven) § 48, stk. 1 og 2.
Undtagelse
Dette gælder dog ikke, hvis klageren fra Skatteankeforvaltningen i forbindelse med en høring har modtaget oplysninger om indholdet af den afgørelse, som sagens oplysninger efter skatteankeforvaltningens vurdering vil føre til. Se SFL (skatteforvaltningsloven) § 48, stk. 2, 1. pkt.
I disse situationer vil behandlingen af klagen være fremskreden og vil ofte være nær sin afslutning. Klagerens behov for af tidsmæssige hensyn at kunne springe klageinstansen over og indbringe afgørelsen for domstolene vil derfor ikke længere være til stede i samme omfang.
Se SFL (skatteforvaltningsloven) § 48, stk. 2, 1. pkt.
Bemærk
Når overspringsreglen benyttes, gælder den normale frist for indbringelse af sagen. Se afsnit A.A.10.3.4.1 Normal frist for sagsanlæg "Normal frist for sagsanlæg".
Hvis sagen indbringes for domstolene, anses sagen for den administrative klageinstans for bortfaldet, hvorefter Skatteankestyrelsen skriftligt meddeler klager, at sagen er henlagt.
Se BEK nr. 929 af 18/6/2020, § 19, stk. 2.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed