Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2023-1
<< >>

F.A.10.6.3.1 Kommissions- og konsignationsvarer

For varer, der indføres i kommission eller konsignation, foreligger der på fortoldningstidspunktet ikke en salgspris, som kan danne grundlag for værdiangivelsen. En endelig værdiangivelse kan derfor først ske, når varerne er blevet afsat her i landet.

Ved fortoldningen må importøren ud fra sit kendskab til varerne og den forventede salgspris foretage en foreløbig værdiangivelse, som skal ligge så tæt som muligt på den forventede toldværdi.

I fortoldningsangivelsen skal importøren angive, at varen indføres i kommission eller konsignation. Importøren skal afgive en specifikation af varepartierne med oplysninger om:

  • Leverandørens navn
  • Varernes art
  • Kvalitet
  • Mængde 
  • Skønsmæssige værdi 
  • Kollienes mærker
  • Andre oplysninger, der kan bidrage til at identificere varerne.

Når varerne er afsat, skal importøren snarest foretage korrektion af den foreløbige værdiangivelse. Toldværdien skal angives på grundlag af den opnåede salgspris ekskl. moms og med fradrag af omkostninger, der er påløbet i toldområdet. Disse omkostninger er fradragsberettigede ved ansættelsen af toldværdien. Det vil sige sædvanlige transportomkostninger i EU's toldområde, kommissærens-/konsignatarens provision for salget og told og andre afgifter, der skal betales i EU.

Rettelsesangivelsen skal være vedlagt en kopi af importørens salgsafregning til den udenlandske leverandør. Salgsafregningen skal forsynes med en opstilling, der indeholder en udregning af toldværdien i overensstemmelse med de regler, der er anført overfor. Importøren skal herudover afgive en erklæring om afregningens rigtighed.

Det forekommer, at der i kommissions- og konsignationsaftaler indgår et tilbud til importøren om at overtage varepartiet til en fast pris. Hvis importøren vælger at overtage partiet til den faste pris, ansættes toldværdien på dette grundlag efter reglerne om transaktionsværdien. Den faste pris skal dokumenteres ved faktura, aftale eller lignende.

I visse tilfælde har den udenlandske leverandør betinget sig, at der afregnes til en bestemt mindstepris, hvis det opnåede nettoprovenu ved salget er lavere end mindsteprisen. Hvis der afregnes til mindstepris, fastsættes toldværdien på dette grundlag efter reglerne om transaktionsværdien. Mindsteprisen skal dokumenteres ved faktura, aftale eller lignende.

For en række frugter og grønsager, der leveres i konsignation, kan importøren vælge at benytte toldværdien, som ansættes i overensstemmelse med reglerne for de forenklede procedurer for letfordærvelige varer. Se afsnit F.A.10.6.3.2 Letfordærvelige varer.

Fakturaer for varer, der er leveret i kreditkonsignation, lyder på den aftalte pris, og toldværdien ansættes derfor på dette grundlag i overensstemmelse med reglerne om transaktionsværdien.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
BEREGNER
Med Skatteberegning 2023, kan du beregne skatten for indkomståret 2023. Da skatteberegneren har form af et Excel-regneark, er det muligt at gemme de indtastede oplysninger på din egen computer. Skal du beregne skatten for indkomståret 2022, skal du i stedet benytte Skatteberegning 2022.
Spørg om skat
,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.