E.A.3.1.8.14 Afgiftsgodtgørelse
►Bemærk:
Nedenstående afsnit beskriver de regler, der gælder fra og med den 13. februar 2023.
De regler, der gælder for perioden til og med den 12. februar 2023, er senest beskrevet i Den juridiske vejledning 2022-2, afsnit E.A.3.1.8.14 Afgiftsgodtgørelse om afgiftsgodtgørelse.◄
Indhold
Dette afsnit beskriver reglerne for godtgørelse af spiritusafgift.
Afsnittet indeholder:
- Afgiftsgodtgørelse ved udførsel
- Brækage, svind og lignende.
Afgiftsgodtgørelse ved udførsel
Der ydes godtgørelse af afgiften af beskattede varer, der bliver leveret til et andet EU-land. Se SPRITAL § 8, stk. ►10◄.
Virksomheder kan endvidere få godtgjort afgift, der er betalt her i landet af varer, hvis virksomheden har leveret varerne til lande og områder uden for EU. Se SPRITAL § 15, stk. 4. Lande uden for EU er fx USA, områder uden for EU er fx Færøerne, Grønland og Ålandsøerne.
Som dokumentation skal fremvises et print af ►eksportrapport◄ (udpassageattest) for varernes ►eksport◄ til steder uden for EU. Skatteforvaltningen kan kræve yderligere dokumentation eller kan tillade alternativ dokumentation for, at varerne er udført til steder uden for EU. Se SPRITALbek. § 1►3◄, stk. 2.
Se også
Se også afsnit E.A.1.7 Afgiftsfritagelse og afgiftsgodtgørelse om afgiftsfritagelse og afgiftsgodtgørelse.
Brækage, svind og lignende
Autoriserede oplagshavere får afgiftsgodtgørelse for beskattede varer, der er ►fuldstændig tilintetgjort eller gået uigenkaldeligt tabt ved brækage, svind og lignende◄ under transport til en ikke-registreret handlende (detailhandler, restaurationsvirksomhed og lignende).
Der er ikke afgiftsfritagelse for varer, der er gået til spilde ved brækage og lignende hos detailhandlere, herunder i virksomhedens egen detailforretning, og hos forbrugere.
Der er heller ikke afgiftsfritagelse for varer, der er gået tabt (forsvundet) ved tyveri, herunder indbrudstyveri/røveri, hverken hos den autoriserede oplagshaver, under transporten eller hos detailhandleren.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed