E.A.3.1.6.3 Afregning og indbetaling af afgift
►Bemærk:
Nedenstående afsnit beskriver de regler, der gælder fra og med den 13. februar 2023.
De regler, der gælder for perioden til og med den 12. februar 2023, er senest beskrevet i Den juridiske vejledning 2022-2, afsnit E.A.3.1.6.3 Afregning og indbetaling af afgift om afregning og indbetaling af afgift.◄
Regel
Autoriserede oplagshavere ►og modtagere◄ skal indberette angivelsen og betalingen elektronisk til Skatteforvaltningen. Se TastSelv Erhverv.
Se bekendtgørelse nr. 731 af 21. juni 2013 om opkrævning af skatter og afgifter mv.
Indberetningen skal ske i TastSelv Erhverv på skat.dk.
Der skal også indberettes, selvom virksomheden ikke har haft nogen aktiviteter i perioden (Nul indberetning).
Hvis en virksomhed ikke betaler skyldige told- og afgiftsbeløb rettidigt, eller hvis Skatteforvaltningen har oplysninger om virksomhedens forhold, der gør det overvejende sandsynligt, at sådanne beløb ikke bliver betalt rettidigt, kan Skatteforvaltningen pålægge virksomheden en kortere angivelsesperiode. Skatteforvaltningen kan i sådanne tilfælde også kræve, at der stilles fuld sikkerhed for afgiftsskylden.
Autorisationen eller registreringen kan inddrages ved manglende betaling eller ved undladelse af at stille fuld sikkerhed for afgiftsskylden.
Se SPRITAL § 23.
Hvis Skatteforvaltningen ikke har modtaget angivelse for en afregningsperiode efter afleveringsfristens udløb, kan Skatteforvaltningen fastsætte virksomhedens tilsvar af skatter og afgifter mv. foreløbigt til et skønsmæssigt beløb. Tilsvaret betales senest 14 dage efter påkrav. Se OPKL § 4, stk. 1.
►Skatteforvaltningen kan pålægge en autoriseret modtager, der gentagne gange ikke betaler afgiften rettidigt, at angive ved varernes modtagelse. Skatteforvaltningen kan endvidere pålægge virksomheden at betale afgiften ved varernes modtagelse. Se SPRITAL § 24.◄
Se også
Se også afsnit A.B.4.4 om angivelse og betaling af punktafgifter.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed