F.A.9.2.6.1 Bevis ved import af ikkepræferenceoprindelses varer
Reglerne om bevis for ikkepræferenceoprindelses varer er fastsat i Kommissionens Gennemførelsesforordning (EU) 2015/2447 af 24. november 2015 (GF).
Af disse regler fremgår, at der kan udstedes oprindelsescertifikater ved brug af GF bilag 22-14 for varer med oprindelse i et 3. land, for hvilket der er indført særlige importordninger. ►Dog fraviges anvendelsen af GF bilag 22-14 i art. 15a i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2020/761. Efter denne bestemmelse udstedes der, uanset GF art. 57, stk. 1, hvis der i bilag II-XIII til gennemførelsesforordning (EU) 2020/761 henvises til forordningens art. 15a, et oprindelsescertifikat for produkter med oprindelse i et tredjeland, for hvilket der er fastsat særlige ikkepræferentielle importordninger, ved anvendelse af formularen i forordningens bilag XVII i overensstemmelse med de tekniske specifikationer deri. Specifikt for produkter med oprindelse i Brasilien er der foretaget en berigtigelse til dette bilag som kan ses her.◄
Oprindelsescertifikater skal udstedes af de kompetente myndigheder eller et anerkendt organ, som er behørigt bemyndiget af de udstedende myndigheder i det pågældende 3. land, under forudsætning af, at varen opfylder kravene i EUTK art. 60
Oprindelsescertifikater skal udstedes inden varens angivelse til eksport i oprindelses-3. landet, og de udstedende myndigheder skal opbevare en kopi af oprindelsescertifikatet.
Oprindelsescertifikaterne kan kun undtagelsesvist udstedes efter eksporten, såfremt den manglende udstedelse skyldtes en fejltagelse, uforsætlig undladelse eller særlige omstændigheder.
De udstedende myndigheder kan kun udstede det omhandlende oprindelsescertifikat efterfølgende, hvis de har sikkerhed for, at oplysningerne i eksportørens anmodning svarer til oplysningerne i det tilsvarende eksportdokument.
Se GF art. 57.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed