C.E.3.7.1 Dødsboer omfattet af reglerne for begrænset skattepligt
Indhold
Dette afsnit beskriver, hvilke dødsboer der er omfattet af reglerne om begrænset skattepligt.
Afsnittet indeholder:
- Dødsboer omfattet af reglen
- Regel
- Insolvens har ingen betydning
- Udenlandsk skiftemåde har ingen betydning
- Uskiftet bo og boudlæg har ingen betydning.
Dødsboer omfattet af reglen
Reglen gælder for dødsboer, hvor en dansk skifteret ikke er involveret i skiftebehandlingen, der fuldt ud sker i udlandet.
Regel
Reglerne i DBSL (dødsboskatteloven) kapitel 9 gælder for dødsboer, der behandles i udlandet, og som er begrænset skattepligtig af indkomst som nævnt i KSL (kildeskatteloven) § 2 og i kulbrinteskatteloven. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 53, stk. 1.
Bemærk
Hvis en dansk skifteret har medvirket til skiftet, er dødsboet ikke omfattet af reglerne i kapitel 9. Dødsboet behandles i stedet efter de almindelige regler i dødsboskatteloven.
Insolvens har ingen betydning
Selvom et begrænset skattepligtigt dødsbo er insolvent, skal dødsboet ikke beskattes efter reglerne om insolvente dødsboer i DBSL (dødsboskatteloven) kapitel 8. Det betyder derfor ikke noget for dødsboets skattemæssige behandling, om det begrænsede skattepligtige dødsbo er insolvent, eller om dødsboet eventuelt er taget under konkursbehandling i udlandet. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 53, stk. 2.
Udenlandsk skiftemåde har ingen betydning
Når den skattemæssige behandling af dødsboet sker efter DBSL (dødsboskatteloven) kapitel 9, betyder det ikke noget, hvordan dødsboet er behandlet i udlandet. Reglerne gælder derfor også, selvom
- der ikke sker et skifte i udlandet
- den længstlevende ægtefælle er enearving
- der undtagelsesvis er regler i udlandet, der svarer til de danske regler om uskiftet bo.
Uskiftet bo og boudlæg har ingen betydning
Reglerne om
kan ikke bruges for et begrænset skattepligtigt dødsbo - fordi reglerne forudsætter, at en dansk skifteret har medvirket til udlevering af dødsboet.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed