C.E.3.6.6 Skattemæssig behandling af den længstlevende ægtefælle
Indhold
Dette afsnit beskriver den skattemæssige behandling af den længstlevende ægtefælle, når dødsboet er insolvent.
Personer omfattet af reglen
Reglen gælder for længstlevende ægtefæller, hvor afdødes bo er omfattet af DBSL (dødsboskatteloven) kapitel 8 (insolvente dødsboer).
Regel
Når dødsboet er insolvent, skal den længstlevende ægtefælles skatteansættelse opgøres efter reglerne i DBSL (dødsboskatteloven) kapitel 7. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 52, stk. 1, sidste pkt.
Se også
Se afsnit C.E.3.5 Beskatning af den længstlevende ægtefælle og en samlever om beskatning af den længstlevende ægtefælle, når dødsboet skiftes.
Bemærk
Reglen i DBSL (dødsboskatteloven) § 44, stk. 2, om den længstlevende ægtefælles fradrag for arbejdsvederlag, når førstafdøde har udført arbejde i den længstlevende ægtefælles virksomhed, gælder ikke. Det er en betingelse for, at reglen kan bruges, at der sker en skatteansættelse for mellemperioden for førstafdøde, og det kan ikke ske, når dødsboet er insolvent. Se DBSL (dødsboskatteloven) § 52, stk. 2.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed