Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2023-1
<< >>

F.A.26.7 Standardiseret informationsudveksling - oplysningsskema INF 2

Indhold

Dette afsnit beskriver standardiseret informationsudveksling (forkortet "INF") om varer, der er henført under den særlige procedure for passiv forædling.

Afsnittet indeholder:

  • Generelt
  • Situationer
  • Oplysningskrav
  • INF-nummeret

Se også

Se også afsnit F.A.19.2.9 Standardiseret informationsudveksling (INF), "Standardiseret informationsudveksling (INF)", der beskriver de fælles bestemmelser for standardiseret informationsudveksling om varer, der er henført under de særlige procedurer for aktiv eller passiv forædling.

Generelt

For at kunne føre tilsyn med varer, der er henført under den særlige procedure for passiv forædling, skal der i visse tilfælde ske standardiseret informationsudveksling om varerne. Se DF art. 176 og 181.

Den standardiserede informationsudveksling skal gennemføres elektronisk. Gennemførelsen skal ske i INF-systemet, med mindre der i bevillingen til passiv forædling er givet tilladelse til, at udvekslingen sker ved brug af alternative former for elektronisk informationsudveksling

INF-systemet blev idriftsat den 1. juni 2020. Før idriftsættelsesdatoen anvendte man det papirbaserede oplysningsskema "INF2" til standardiseret informationsudveksling om passiv forædling. Fra idriftsættelsesdatoen anvendes det papirbaserede oplysningsskema ikke længere. Se DF, art. 181, stk. 5, samt DFO art. 23 og bilag 13

Situationer

Der kan foretages standardiseret informationsudveksling i forbindelse med anvendelse af bevillinger til:

  • Passiv forædling EX/IM, hvor én eller flere medlemsstater er involveret
  • Passiv forædling IM/EX, hvor mere end én medlemsstat er involveret

Betingelser for standardiseret informationsudveksling skal fremgå af bevillingen. Se DF art. 176, stk. 1

Situationer

Der kan foretages standardiseret informationsudveksling i forbindelse med anvendelse af bevillinger til:

  • Passiv forædling EX/IM, hvor én eller flere medlemsstater er involveret
  • Passiv forædling IM/EX, hvor mere end én medlemsstat er involveret

Betingelser for standardiseret informationsudveksling skal fremgå af bevillingen. Se DF art. 176, stk. 1

Proceduren til passiv forædling involverer flere medlemsstater, hvis den startes og afsluttes i henhold til toldangivelser, som indgives til toldsteder i forskellige medlemsstater, således at henførselstoldstedet er i én medlemsstat, mens afslutningstoldstedet er i en anden.

  • I tilfælde af passiv forædling EX/IM vil det sige, at angivelsen til midlertidig eksport indgives til et toldsted i én medlemsstat, hvorefter forædlingsprodukterne reimporteres i henhold til en angivelse, der indgives til et toldsted i en anden medlemsstat.
  • I tilfælde af passiv forædling IM/EXvil det sige, at angivelsen til den forudgående import indgives til et toldsted i én medlemsstat, hvorefter angivelsen til eksport af EU-varerne indgives til et toldsted i en anden medlemsstat. 

Se illustration nedenfor.

Der skal ske standardiseret informationsudveksling om de varer, der henføres under proceduren for passiv forædling, når flere medlemsstater er involveret.

Se også afsnit F.A.26.2 Former for passiv forædling, "Former for passiv forædling", for en beskrivelse af forskellen mellem passiv forædling EX/IM og passiv forædling IM/EX.

Oplysningskrav

Kravene til hvilke oplysninger, der skal udveksles er fastsat i DF, bilag 71-05, afsnit A, og afspejlet i INF-systemets brugerflade.

INF-nummer

Der oprettes automatisk et INF-nummer efter det tilsynsførende toldsted har stillet oplysningerne til rådighed i INF-systemet. INF-nummeret er unikt og skal oplyses i alle efterfølgende toldangivelser:

  • Angivelser i forbindelse med import:I rubrik 44.2 (certifikat) anføres certifikatkode "C710" og INF-nummeret.
  • Angivelser i forbindelse med eksport: I rubrik 44.5 (andre dokumenter) anføres certifikatkode "C710" og INF-nummeret
Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
BEREGNER
Med Skatteberegning 2023, kan du beregne skatten for indkomståret 2023. Da skatteberegneren har form af et Excel-regneark, er det muligt at gemme de indtastede oplysninger på din egen computer. Skal du beregne skatten for indkomståret 2022, skal du i stedet benytte Skatteberegning 2022.
Spørg om skat
,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.