F.A.20.7.8.2 Anvendelse af CIM-fragtbrev
Ved transport af varer med jernbane under den forenklede procedure anvendes et jernbanefragtbrev, kaldet CIM, som forsendelsesangivelse. CIM-fragtbrevet kan anvendes både som T1, T2 eller T2F forsendelse. Indtil videre er det kun DB Cargo Scandinavia A/S, der kan anvende CIM-fragtbrevet og dermed den forenklede procedure i Danmark. Ved varetransport med jernbane, hvor den forenklede procedure ikke anvendes, er det den almindelige forsendelsesangivelse, der skal bruges.
Reglerne i GF art. 304, stk. 6 om afgivelse af grænseovergangsattest gælder ikke for gods, der transporteres med jernbane.
Som den ansvarlige for proceduren under den forenklede procedure anses, jf. DFO art. 31:
- Den person, som er ansvarlig for den papirbaserede EU-forsendelsesprocedure for varer, der transporteres med jernbane, er en af følgende:
- en godkendt jernbanevirksomhed, som er etableret i en medlemsstat, og som accepterer at transportere varer på grundlag af et CIM-fragtbrev gældende som en forsendelsesangivelse til anvendelse af den papirbaserede EU-forsendelsesprocedure for varer, der transporteres med jernbane, og som udfylder rubrik 58b i CIM-fragtbrevet ved at afkrydse feltet med "ja" og indsætte UIC-koden herfor, eller
- hvis transporten påbegyndes uden for Unionens toldområde og varerne føres ind i dette toldområde: enhver anden godkendt jernbanevirksomhed, som er etableret i en medlemsstat, og på hvis vegne rubrik 58b er blevet udfyldt af en jernbanevirksomhed fra et tredjeland.
- Den person, som er ansvarlig for denne procedure, er dermed også ansvarlig for den implicitte erklæring om, at de på hinanden følgende eller supplerende jernbanevirksomheder, der er involveret i anvendelsen af den papirbaserede EU-forsendelse, også opfylder kravene i den papirbaserede EU-forsendelsesprocedure for varer, der transporteres med jernbane.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed