Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2023-1
<< >>

F.A.10.2.3.7 Transport- og leveringsomkostninger til indførselsstedet

Ved leveringsomkostninger forstås omkostninger til varernes transport samt forsikring og omkostninger ved lastning og håndtering ved transporten af de indførte varer.

Omkostninger ved lastning og håndtering, som sker uden for EU i forbindelse med transporten af varerne, skal også medregnes i toldværdien.

I tilfælde af at varerne transporteres til et sted længere inde i EU, end der hvor varerne passerer EU's grænse, skal transportomkostningerne fastsættes i forhold til afstanden til det sted, hvor varerne blev bragt ind i EU.

Luftfragtsomkostninger, herunder omkostninger ved ekspresluftfragt, som skal medregnes i toldværdien, fastsættes i overensstemmelse med GF bilag 23-01. Den procentdel som er angivet, er den andel af luftfragtsomkostningerne, som skal medregnes i toldværdien.

Når en toldangivelse består af mere end en varepost, skal der ske en fordeling ud fra de konkrete forhold, herunder særligt hvorledes sammensætningen af fragten er sket.  

Når transporten er vederlagsfri eller varetages af køberen, beregnes de transportomkostninger, der skal medregnes i varernes toldværdi, i overensstemmelse med den fragttarif, der sædvanligvis anvendes for samme transportform.

Se afsnit F.A.10.3 Indførselssted og transportomkostninger om indførselssted og transportomkostninger.

Se EUTK art. 71, stk. 1, litra e, og GF art. 138.

Eksempel

I sag C-75/20, Lifosa UAB, som vedrørte transportomkostninger. En importør bosat i EU har købt varer fra en producent fra et tredjeland. Det er aftalt i salgsbetingelserne, at producenten betaler for transportomkostningerne, indtil varen ankommer til EU´s grænse. I salgsbetingelserne står der, at varens salgspris omfatter transportomkostningerne. Transportomkostningerne kommer efterfølgende til at overstige den aftalte pris (inklusive transportomkostninger), som producenten har aftalt med importøren. Prisen, der er blevet betalt for varen, svarer til varens reelle værdi. Tvisten omhandler, om der skal betales told af de faktiske betalte transportomkostningerne afholdt af producenten, eller om der skal betales told af den aftalte salgspris for varen, som også omfatter transportomkostninger.

EU-Domstolen fastslår, at transportomkostningerne ikke skal tillægges transaktionsværdien iht. EUTK artikel 71, stk. 1, litra e, nr. i), hvis det i salgsbetingelserne er fastsat, at disse varers salgspris omfatter transportomkostningerne, idet transportomkostningerne allerede er inkluderet i den faktiske pris for varen. Hvis transportomkostningerne skal inkluderes i toldværdien og tillægges transaktionsværdien, vil transportomkostningerne i sådanne tilfælde blive betalt to gange.  (Der henvises til reglerne i blandt andet EUTK artikel 70, stk. 1, jf. artikel 71, stk. 1, litra e) nr. i) samt GF artikel 138, stk. 3.). Se dommens præmis 36.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
BEREGNER
Med Skatteberegning 2023, kan du beregne skatten for indkomståret 2023. Da skatteberegneren har form af et Excel-regneark, er det muligt at gemme de indtastede oplysninger på din egen computer. Skal du beregne skatten for indkomståret 2022, skal du i stedet benytte Skatteberegning 2022.
Spørg om skat
,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.