E.A.7.12.6 Opgørelse og afregning
Indhold
Dette afsnit indeholder reglerne om virksomhedernes opgørelse og afregning af afgiften.
Afsnittet indeholder:
- Afgiftsperiode
- Oplagshavers opgørelse
- Registreret varemodtagers opgørelse
- Regnskab.
Se også
Se mere om de generelle regnskabsbestemmelser vedrørende afgifter i nedenstående afsnit:
- Angivelse og betaling af punktafgifter A.B.4.4 Angivelse og betaling af punktafgifter.
- Regnskabsbestemmelser for punktafgifter A.B.3.5 Regnskabsbestemmelser for punktafgifter.
Afgiftsperiode
Afgiftsperioden efter CFCAL er måneden.
Afgiften angives og indbetales til Skatteforvaltningen den 15. i den efterfølgende kalendermåned. Se OPKL § 2, stk. 2, 1. punktum (bilag 1, liste A).
Se også
Se regler om opkrævning af afgifter i OPKL §§ 2-8.
Oplagshavers opgørelse
Oplagshaver skal opgøre afgiften på grundlag af mængden af udleverede stoffer fratrukket den mængde stoffer, som er leveret til udlandet i løbet af måneden.
Oplagshaveren skal således ikke betale afgift, før stoffet udleveres fra virksomheden.
Der skal betales afgift af oplagshaverens eget forbrug af egne stoffer. Forbrug af egne stoffer sidestilles med udlevering. Oplagshaverens forbrug af stoffer ved at lade disse indgå i varer skal der også betales afgift af. Det vil sige varer, som der skulle være betalt dækningsafgift af ved indførsel, er omfattet af afgiftspligten. Se mere i afsnit E.A.7.12.3 CFC og industrielle drivhusgasser omfattet af reglerne om hvad der skal betales dækningsafgift af.
Se mere i afsnit E.A.7.12.7 Afgiftsfritagelse og afgiftsgodtgørelse om hvad der kan fratrækkes i den afgiftspligtige mængde.
Registreret varemodtagers opgørelse
Registrerede varemodtagere skal opgøre den afgiftspligtige mængde ved varernes modtagelse her i landet. Registrerede varemodtagere skal dog kun opgøre og indbetale den afgiftspligtige mængde en gang om måneden.
Opgørelsen omfatter mængden af modtagne afgiftspligtige stoffer i varer, der er tilført virksomheden i løbet af måneden. Stoffernes art og vægt skal på angivelsestidspunktet kunne dokumenteres ved fabrikanterklæring, ellers beregnes afgiften efter satserne for dækningsafgift. Se mere i afsnit E.A.7.12.5 Afgiftens størrelse og beregning.
Regnskab
Regnskabet skal opdeles i de forskellige afgiftspligtige stoffer og dækningsafgiftspligtige varer, hvor der ikke er fremlagt fabrikanterklæring, og hvor afgiften derfor er betalt efter en standardsats eller en standardvægt.
Virksomheden skal opbevare erklæringer fra fabrikanter om indholdet af afgiftspligtige stoffer på samme måde som andet regnskabsmateriale.
Se også
De generelle regler for regnskab i afsnit A.B.3.5 Regnskabsbestemmelser for punktafgifter.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed