E.A.1.4.2 Anmeldelse til registrering
Anmeldelse til registrering skal ske elektronisk på en blanket (registreringsanmeldelse) via virk.dk. Nummeret på den relevante registreringsanmeldelse fremgår af kapitlerne om de enkelte punktafgifter i denne vejledning.
Tidspunkt
Anmeldelse til registrering skal ske, inden virksomheden påbegynder afgiftspligtige aktiviteter. I forbindelse med indførelse af en ny afgiftslov skal registrering som hovedregel ske, inden den nye afgift træder i kraft.
Registreringsbevis
Skatteforvaltningen udsteder bevis for registreringen til de registrerede virksomheder. Registrering for punktafgifter vil fremgå af registreringsbeviset under punktet Afgift. Beviset dannes digitalt og kan rekvireres af virksomheden på skat.dk via TastSelv.
Oplagshavere
Virksomheder med flere fabrikationsafdelinger eller udleveringslagre registreres som hovedregel under et hovednummer. Virksomhederne skal oplyse om alle afdelinger/forretningssteder i registreringsanmeldelsen, som ønskes omfattet af registreringen. En sådan registrering er bl.a. betinget af, at det almindelige forretningsregnskab føres samlet ved hovedvirksomheden, og at de årlige lageropgørelser samtidig foretages for hovedvirksomheden og de pågældende afdelinger/udleveringslagre. Det er tilladt, at de enkelte afdelinger/udleveringslagre selv fakturerer de udleverede varer.
Ansøgningen skal indeholde detaljerede oplysninger om regnskabsforhold, bilagsgang, faktureringsmåde mv. for hele virksomheden.
Bagatelgrænse
I nogle af punktafgiftslovene er der bagatelgrænser. Hvis virksomhederne har et salg af varer, der svarer til en afgift på et mindre beløb, skal de ikke registreres eller betale afgift.
Eksempel
I forbrugsafgiftsloven, er der vedrørende glødelamper mv. en bagatelgrænse for registrering på 10.000 kr. årligt. Bagatelgrænsen er ikke et bundfradrag. Virksomheder, der ikke opfylder betingelserne for at undlade at lade sig registrere som oplagshaver eller varemodtager, skal derfor afregne den fulde afgift.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed