C.H.2.1.10.2.2 Overførsel af tab mellem ægtefæller
Indhold
Dette afsnit handler om, hvordan en ægtefælle kan overføre tab ved afståelse af fast ejendom til modregning i den anden ægtefælles fortjeneste ved afståelse af fast ejendom.
Afsnittet indeholder:
- Kort om en ægtefælles mulighed for at overføre et tab til den anden ægtefælle
- Modregning i ægtefællens fortjeneste i indkomståret
- Modregning i ægtefællens fortjeneste i efterfølgende indkomstår.
Kort om en ægtefælles mulighed for at overføre et tab til den anden ægtefælle
Ægtefæller, der lever sammen ved udgangen af indkomståret, sådan som begrebet er defineret i KSL (kildeskatteloven) § 4, kan overføre tab ved afståelse af fast ejendom til modregning i den anden ægtefælles opgjorte fortjenester ved afståelse af fast ejendom, der er omfattet af ejendomsavancebeskatningsloven. Se EBL (ejendomsavancebeskatningsloven) § 6, stk. 5, sammenholdt med stk. 1.
Se også
- (C.A.8.1 Overordnet om ægtefællebeskatning) om overordnet ægtefællebeskatning og om samlevende ægtefæller, som defineret i KSL (kildeskatteloven) § 4.
- (C.E) om ægtefællens overtagelse af et eventuelt uudnyttet tab, når ægtefællen er indtrådt i afdødes skattemæssige stilling.
Modregning i ægtefællens fortjeneste i indkomståret
Overstiger en ægtefælles tab fortjenesterne ved afståelse af fast ejendom, kan det overskydende beløb i indkomståret overføres og fratrækkes i den anden ægtefælles fortjenester ved afståelse af fast ejendom. Det er en betingelse, at ægtefællerne lever sammen ved udgangen af det indkomstår, det drejer sig om. Se KSL (kildeskatteloven) § 4.
Modregning i ægtefællens fortjeneste i efterfølgende indkomstår
Tabet kan også overføres og fratrækkes i den anden ægtefælles fortjenester ved afståelse af fast ejendom i de følgende indkomstår, hvis tabet ikke kan indeholdes i ejerens nettofortjenester ved afståelse af fast ejendom i det indkomstår, det drejer sig om. Det er en forudsætning, at ægtefællerne lever sammen ved indkomstårets udgang. Se KSL (kildeskatteloven) § 4.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed