C.D.6.1.2.1 Selskaber omfattet af begrebet "selskab i en medlemsstat" og selskaber i EØS-lande
Selskaber, der er omfattet af begrebet "selskab i en medlemsstat" i artikel 3 i direktiv 2009/133/EF og ikke ved beskatningen her i landet anses for en transparent enhed, har adgang til beskatning efter reglerne i FUL (fusionsskatteloven) § 15 a, stk. 1.
Se C.D.6.1.3.3 Begrebet "selskab i en medlemsstat" og selskaber i EØS-lande for en beskrivelse af begrebet "selskab i en medlemsstat" i fusionsskattedirektivets art. 3.
Successionsreglerne i fusionsskattelovens kapitel 4 omfatter også tilfælde, hvor det ene af de deltagende selskaber er registreret i et EØS-land (der ikke samtidig er et EU-land) og samtidig er skattemæssigt hjemmehørende i EU/EØS, og det andet deltagende selskab er et EU-selskab, herunder et dansk selskab, samt tilfælde hvor begge de deltagende selskaber er EØS-selskaber (der ikke samtidig er EU-selskaber).
Der skal være tale om et selskab, som svarer til et dansk aktie- eller anpartsselskab, og den kompetente myndighed i den stat, hvor selskabet er hjemmehørende, skal udveksle oplysninger med de danske myndigheder efter en dobbeltbeskatningsoverenskomst, en anden international overenskomst eller konvention eller en administrativt indgået aftale om bistand i skattesager. Se FUL (fusionsskatteloven) § 15 a, stk. 7.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed