C.D.11.3.2.2 Situationer hvor den fastlagte transaktion ikke skal anerkendes
Findes der ikke sammenlignelige transaktioner mellem uafhængige parter, og kan den fastlagte kontrollerede transaktion ikke prisfastsættes på en sådan måde, at begge (eller alle) de forbundne parter har en egen separat fordel af at gennemføre transaktionen, så skal den fastlagte transaktionen ikke anerkendes. Det er altså ikke tilstrækkeligt, at koncernen samlet set - efter skat - har fordel af transaktionen.
Når en kontrolleret transaktion samlet set er forretningsmæssig irrational, efter kriteriet i TPG kap. I, afsnit D.2, og kun giver koncernen værdi i form af skattebesparelser, så skal transaktionen ikke anerkendes. I en sådan situation, kan resultatet enten være, at der skal ses bort fra transaktionen, eller at der er en anden transaktion, end den der er fastlagt ved analysen under C.D.11.3.1. Se TPG 1.141 og 1.142.
Hvis resultatet af analysen er, at der er en anden transaktion, så skal den transaktion, der erstatter den oprindelige fastlagte transaktion, være så tæt som muligt på den oprindelige transaktion, samtidig med at transaktionen skal være forretningsmæssig rationel. Se afsnit C.D.11.3.2.1 Situationer hvor den fastlagte faktiske transaktion skal anerkendes.
I TPG 1.146 - 1.148 er der givet eksempler på situationer, hvor transaktioner ikke skal anerkendes.
Se også
TPG 8.40
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed