Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2023-1
<< >>

C.B.1.3.4.6 Begrænsninger for selskabers adgang til at fradrage tab på gæld i KGL § 7

Indhold

I dette afsnit beskrives kort den nu ophævede regel i KGL (kursgevinstloven) § 7. Der henvises til tidligere Ligningsvejledning for en grundigere gennemgang af reglen, der begrænser selskabers adgang for at fradrage tab på gæld.

Afsnittet indeholder:

  • Virkningstidspunkt for ophævelsen af KGL (kursgevinstloven) § 7
  • Tab på indeksregulerede lån
  • Tab på overkurslån.

Virkningstidspunktet for ophævelsen af KGL (kursgevinstloven) § 7

KGL (kursgevinstloven) § 7 er ophævet ved lov nr. 724 af 25. juni 2010 §§ 1, nr. 3 og 20, stk. 2. Ophævelsen har virkning for gæld påtaget den 27. januar 2010 eller senere.

Tab på indeksregulerede lån

Efter KGL (kursgevinstloven) § 7, stk. 1 kunne selskaber ikke fratrække tab ved indeksering af hovedstol eller restgæld på lån. Reglen omfattede kun gæld i danske kroner og kun gæld med en pålydende rente, der var lig med eller højere end mindsterenten.                     

Se LV 2010-1 Selskaber og aktionærer afsnit S.C.1.2.2.4.1 om den ophævede regel.

Tab på overkurslån

Udgangspunktet ved indfrielse til overkurs - intet fradrag for tab

Efter KGL (kursgevinstloven) § 7, stk. 2 kunne selskaber ikke fratrække tab på gæld, hvis gælden skulle indfries til en forud fastsat overkurs i forhold til værdien på stiftelsestidspunktet. Reglen omfattede kun gæld i danske kroner og kun gæld med en pålydende rente, der var lig med eller højere end mindsterenten.  

Se LV 2010-1 Selskaber og aktionærer afsnit S.C.1.2.2.4.2 om den ophævede regel.      

Undtagelse til overkursreglen - fradragsret - lån

Efter KGL (kursgevinstloven) § 7, stk. 3 var der fradragsret for tab på overkurslån, der var optaget med sikkerhed.

Se LV 2010-1 Selskaber og aktionærer afsnit S.C.1.2.2.4.2.1 om den ophævede regel.

Undtagelse til overkursreglen - fradragsret - obligationer og værdipapirer

Efter KGL (kursgevinstloven) § 7, stk. 4 var der fradragsret for tab på obligationer og værdipapirer, når nærmere angivne betingelser var opfyldt.

Se LV 2010-1 Selskaber og aktionærer afsnit S.C.1.2.2.4.2.2 om den ophævede regel.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
BEREGNER
Med Skatteberegning 2023, kan du beregne skatten for indkomståret 2023. Da skatteberegneren har form af et Excel-regneark, er det muligt at gemme de indtastede oplysninger på din egen computer. Skal du beregne skatten for indkomståret 2022, skal du i stedet benytte Skatteberegning 2022.
,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.