A.C.2.1.2.3.3 Revisorerklæring fra finansieringsselskaber
Indhold
Dette afsnit handler om, at finansieringsselskaber er pålagt en årlig oplysningspligt i forbindelse med indgivelse af oplysningsskemaet, hvis de ønsker at anvende reglerne i KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 7, vedrørende nedskrivning på udlån og hensættelser på garantier mv. Afsnittet indeholder:
- Regel
- Oversigt over ændringer i forhold til tidligere skattekontrollov
- Hvis revisorerklæringen ikke indsendes rettidigt
Regel
Finansieringsselskaber, der efter KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 8, har valgt at anvende reglerne i KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 7, skal sammen med oplysningsskemaet for det pågældende indkomstår, indsende en erklæring afgivet af en statsautoriseret revisor, hvorved det attesteres, at de regnskabsmæssige nedskrivninger på udlån og hensættelser på garantier mv. er foretaget i overensstemmelse med reglerne i årsregnskabslovens afsnit V, herunder at selskabet har kalenderåret som regnskabsår. Endvidere skal erklæringen indeholde oplysning om, hvorvidt selskabet opfylder betingelsen i KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 10, nr. 2.
Se SKL (skattekontrolloven) § 36
Det fremgår af KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 8, at finansieringsselskaber, i stedet for at medregne tab på udlån og garantier mv. ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst efter reglerne i KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 1, 3 og 4, en gang for alle kan vælge at anvende reglerne i stk. 7 for samtlige de udlån og garantier m.v., der vedrører aktiviteterne, som er nævnt i litra a-m i stk. 10, nr. 2.
Det er en forudsætning, at finansieringsselskabet opfylder betingelserne i KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 10, nr. 2, om at udøve en eller flere hovedaktiviteter, som er omfattet af reglerne. Det drejer sig bl.a. om udlånsvirksomhed, finansiel leasing, betalingsformidling, sikkerhedsstillelse og garantier.
Efter KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 8, skal finansieringsselskabet vedlægge meddelelsen om omvalg en erklæring afgivet af en statsautoriseret revisor, hvorved det attesteres, at ovennævnte betingelse i stk. 10, nr. 2, er opfyldt, mens en statsautoriseret revisors årlige attestation af, at finansieringsselskabet stadig opfylder betingelserne for at anvende KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 7, er videreført i SKL (skattekontrolloven) § 36.
.
Oversigt over ændringer i forhold til den tidligere skattekontrollov
Tidligere SKL (skattekontrolloven) | Gældende SKL (skattekontrolloven) | Indholdet af ændringer |
§ 6 D, stk. 4 | § 36 | Bestemmelsen pålægger finansieringsselskaber en årlig oplysningspligt i forbindelse med indgivelse af oplysningsskemaet, hvis de ønsker at anvende reglerne i KGL (kursgevinstloven) § 25, stk. 7, vedrørende nedskrivning på udlån og hensættelser på garantier m.v. Revisorerklæringen vil være en særlig årlig oplysningspligt i forbindelse med indsendelsen af oplysningsskemaet. Den manglende rettidig indsendelse af revisorerklæringen udløser derfor et skattetillæg efter lovforslagets § 73, og der kan pålægges tvangsbøder efter lovforslagets § 72, stk. 1, hvor § 36 er nævnt som en af de oplysningspligter, som er knyttet til indsendelse af oplysningsskemaet. |
Hvis revisorerklæringen ikke indsendes rettidigt
Reglerne i årsregnskabslovens afsnit V indeholder reglerne for regnskabsaflæggelse for regnskabsklasse D, hvor der er krav om revision af årsregnskabet.
Revisorerklæringen vil være en særlig årlig oplysningspligt i forbindelse med indsendelsen af oplysningsskemaet. Den manglende rettidige indsendelse af revisorerklæringen udløser derfor et skattetillæg efter SKL (skattekontrolloven) § 73, og der kan pålægges tvangsbøder efter SKL (skattekontrolloven) § 72, stk. 1, hvor SKL § 36 er nævnt som en af de oplysningspligter som er knyttet til indsendelse af oplysningsskemaet.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed