A.B.1.2.3.14 Finansielle virksomheders ydelser ved kunde- eller medlemsprogram
Indhold
►
Dette afsnit handler om indberetningspligten i SIL § 19 a for finansielle virksomheder om visse beløb, som er udbetalt som led i kunde- eller medlemsprogrammer◄
Afsnittet indeholder:
- Regel
- Oversigt over ændringer i forhold til den tidligere skattekontrollov
- Indberetningen
- Indhentelse af oplysninger
- Bemyndigelse
Regel
Efter SIL § 19 a, stk. 1, skal finansielle virksomheder hvert år indberette skattepligtige beløb, som er betalt som led i kunde- eller medlemsprogrammer eller lignende generelle ordninger til de enkelte kunder i det forudgående kalenderår, når det skattepligtige beløb ikke er omfattet af andre indberetningspligter i lovens kapitel 2 eller regler udstedt i medfør heraf. Se SIL § 19 a, stk. 1.
Efter SIL § 19 a, stk. 2, kan skatteministeren fastsætte nærmere regler om indberetningen.
Bestemmelsen er indsat som følge af Lov nr. 2197 af 29. december 2020 om ændring af ligningsloven, pensionsbeskatningsloven, skatteindberetningsloven og forskellige andre love.
Oversigt over ændringer i forhold til den tidligere skattekontrollov
Tidligere SKL (skattekontrolloven) | Gældende SIL | Indholdet af ændringer |
Bestemmelsen er ny | § 19 a | Efter SIL § 19 a, stk. 1, skal finansielle virksomheder hvert årindberette om skattepligtige beløb, som er udbetalt til de enkelte kunder i det forudgående kalenderår som led i kunde- eller medlemsprogrammer eller lignende generelle ordninger, når det skattepligtige beløb ikke er omfattet af andre indberetningspligter i kapitel 2 i skatteindberetningsloven eller regler udstedt i medfør heraf. Efter SIL § 19 a, stk. 2, kan skatteministeren fastsætte nærmere regler for indberetningen. Bestemmelsen er indsat som følge af Lov nr. 2197 af 29. december 2020 om ændring af ligningsloven, pensionsbeskatningsloven, skatteindberetningsloven og forskellige andre love. Bestemmelsen trådte i kraft 1. januar 2021. Skatteindberetningslovens § 19 a, har ikke virkning for indberetninger for kalenderåret 2020 og tidligere. For sådanne indberetninger finder de hidtil gældende regler anvendelse. |
Indberetningen
Efter SIL § 19 a, stk. 1, skal finansielle virksomheder hvert år indberette om skattepligtige beløb, som er udbetalt til de enkelte kunder i det forudgående kalenderår som led i kunde- eller medlemsprogrammer eller lignende generelle ordninger, når det skattepligtige beløb ikke er omfattet af andre indberetningspligter i kapitel 2 i skatteindberetningsloven eller regler udstedt i medfør heraf.
Kunde- eller medlemsprogrammer eller lignende generelle ordninger skal i denne bestemmelse forstås som ordninger, hvor finansielle virksomheder betaler kunder beløb som led i en generel ordning, der ud fra markedsføringsmæssige eller lignende hensyn tilbydes en større gruppe af kunder.
Finansielle virksomheder skal i forhold til denne bestemmelse forstås i overensstemmelse med definitionen af finansielle virksomheder i § 5, nr. 1, i lov om finansiel virksomhed. Det vil sige pengeinstitutter, realkreditinstitutter, fondsmæglerselskaber, investeringsforvaltningsselskaber og forsikringsselskaber.
Hvis udbetalingen af det skattepligtige beløb sker til en kunde, hvor kundeforholdet består af et sameje, vil indberetningen efter den foreslåede bestemmelse skulle ske om hver enkelt kunde.
Indberetningen skal alene foretages efter SIL § 19 a, stk. 1, hvis det udbetalte beløb ikke er omfattet af andre bestemmelser og dermed skal indberettes efter andre regler i skatteindberetningslovens kapitel 2. Det forudsætter, at det skattepligtige beløb ikke er indberettet som f.eks. en rabat, som reducerer en renteudgift, som indberettes.
Bemyndigelse
Efter SIL § 19 a, stk. 2, kan skatteministeren fastsætte nærmere regler for indberetningen.
►Denne bemyndigelse er udnyttet i SIB § 41 a, jf. § 1 i bekendtgørelse nr. 1006 af 25. maj 2021 om ændring af skatteindberetningsbekendtgørelsen, jf. bekendtgørelse nr. 888 af 15. juni 2020.◄ .
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed