A.A.9.9.1.1 Toldskyld og lovgrundlag
Indhold
Dette afsnit handler om begrebet "toldskyld" og lovgrundlaget for fristerne at meddele toldskyld.
Afsnittet indeholder:
- Toldskyld
- Lovgrundlag
Toldskyld
Begrebet "toldskyld" anvendes i det følgende om en persons/virksomheds (debitors) forpligtelse til at betale de import- og eksportafgifter, som pågældende efter lovgivningen skylder for en bestemt vare.
Lovgrundlag
Fristerne for Toldstyrelsen at meddele krav på toldskyld overfor debitor findes i EUTK art. 103 og TDL § 30 b. Disse regler suppleres af forældelsesloven i de tilfælde, hvor reglerne i EUTK og toldloven ikke udtømmende gør op med forældelsesspørgsmålene.
Vurderingen af fristen at meddele et krav på toldskyld til debitor er derfor to-ledet. Det må først vurderes, om meddelelsesfristen i EUTK art. 103 er overholdt, og hvis dette er tilfældet, dernæst om kravet på toldskyld (fordringen) er forældet efter forældelsesloven, og derfor eventuelt ikke kan inddrives.
Se også
Se også A.A.9 Forældelse af fordringer om forældelse af fordringer, herunder om suspension af forældelsesfristen.
Se også G.A.2.4 Forældelse af fordringer under inddrivelse om forældelse af fordringer under inddrivelse.
Læs også:
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed