,, Du behøver ikke at vælge den korteste rute, når du beregner dit befordringsfradrag
Af Hans Chr. Spies, spies@tax.dk, 13/3-2023
Du kan få et fradrag for befordring - befordringsfradrag - hvis du har over 12 kilometer til din arbejdsplads.1)
Du kan få befordringsfradrag for alle former for lønnet arbejdet. Det betyder, at du også er berettiget til befordringsfradrag, hvis du f.eks. har et studiejob.
Befordringsfradraget afhænger ikke af, hvordan du kommer frem til dit arbejde. Du er således berettiget til befordringsfradrag hvad enten du kører bil, kører på cykel eller tager toget.
Du behøver ikke at vælge den korteste rute, når du beregner dit befordringsfradrag
Hvis du vælger at køre på arbejde af en rute, du mener er mere trafiksikker eller hurtigere, er du berettiget til at få befordringsfradrag, selvom det ikke er den korteste vej til din arbejdsplads.
Hvordan beregnes befordringsfradraget?
Du kan beregne dit befordringsfradrag her: Beregning af befordringsfradag.
Hvordan får du dit befordringsfradrag?
Du skal sørge for at oplyse om dit befordringsfradrag, når du modtager din årsopgørelse. Så får du automatisk fradraget.
Hvornår kan du ikke få befordringsfradrag?
Du kan ikke få befordringsfradrag, hvis din arbejdsgiver betaler for transporten. Derfor kan du f.eks. ikke få befordringsfradrag, hvis du har en Firmabil.
,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013